En fuld gennemgang af Kraken handelsplatform.
Denne kryptovalutaudveksling passer godt til erfarne investorer, der vil få mest muligt ud af marginhandel og andre avancerede funktioner.

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.

Udvalg af kryptovalutaer

Kraken har næsten 60 mønter og handler med syv fiatvalutaer. Det er ikke det største udvalg af digital valuta, du kan finde, men det kan sammenlignes med nogle af de bedste kryptovalutabørser. Og det er et skridt op fra mange mæglere, der kun tilbyder en håndfuld kendte mønter. Kraken kan også prale af en høj likviditet, hvilket betyder, at det er lettere at købe og sælge til en fair pris.

Kraken arbejder ved hjælp af valutapar, og det er ikke alle valutaer, der kan veksles til de andre. Hvad er et valutapar? Forestil dig, at du tager på ferie i Tyskland, og at du skal veksle dine dollars til euro. Det er et valutapar. Hvis du bruger dollars til at købe Bitcoin eller Bitcoin til at købe Ethereum, bytter du altid den ene valuta til den anden.

Avancerede handelsfunktioner

Kraken er en af de få børser, der tilbyder margin, stopordrer og krypto short salg. Den har også noget, der kaldes en dark pool, hvor investorer med store mængder kan handle anonymt. Kraken giver dig mulighed for at geare et valutapar med op til 5x og giver berettigede professionelle kunder adgang til op til 500.000 dollars i margin. Før du bliver for begejstret, kan marginhandel være risikabelt. Du låner i bund og grund penge for at investere.

Lad os sige, at du investerer 100 dollars i Ethereum. Du beslutter dig for at bruge denne 5x margin. Hvis Ethereum stiger i værdi, vil du gange dine gevinster med 5. Men hvis Ethereum taber værdi, vil dine tab også blive ganget med 5. Kryptovalutaer er allerede en risikabel investering, og ved at bruge margin øges risikoen eksponentielt.

Rimelige gebyrer

Krakens gebyrer er på niveau med flere børser. Det er ikke den billigste på markedet, men dens maker-taker-gebyrer er lavere end f.eks. Coinbase. Handelsgebyrerne varierer fra børs til børs og afhænger ofte af, hvor meget du handler hver måned. Se på, hvor meget det vil koste dig at indbetale og hæve penge samt hvad du betaler for hver transaktion.

Ikke for nybegyndere investorer

Kraken har nogle gode uddannelsesressourcer for investorer, der er nye til handel med kryptovaluta. Dette omfatter individuelle valutaguider og en række forklaringsvideoer. Men med alle sine avancerede funktioner er siden designet til mere erfarne handlere. Med så mange mønter og så mange funktioner vil begyndende investorer have svært ved at tilpasse sig.

Begrænset startkonto

Kraken tilbyder tre kontoniveauer, som vi vil dække mere detaljeret længere nede: starter, intermediate og pro. Starterkontoen – som er den eneste, du kan få uden at indsende et billedlegitimationskort og andre dokumenter – giver dig knap nok mulighed for at gøre noget som helst.

Det kan være frustrerende som bruger. Men det er også en del af det, der gør Kraken sikker og gør det muligt at tilbyde disse avancerede funktioner.

 

                  Fordele

  • Sikkerhed
  • Udvalg af kryptovalutaer
  • Avancerede handelsfunktioner
  • Rimelige gebyrer

                Ulemper

  • Ikke for begyndere
  • Begrænset startkonto
  • Langsom kontofinansiering
  • Tvivlsom kundeservice

Kundeservice

Denne kryptobørs kan prale af 24/7 kundeservice og har et let at navigere i hjælpecenteret. Når det er sagt, scorer den kun 1,9 ud af 5 på Trustpilot. Det er altid svært at vide med sikkerhed, hvor troværdige disse anmeldelser er, men du ønsker at stole på de mennesker, du overfører dine hårdt tjente penge til. Flere anmeldelser klager over, at deres penge ikke kom ind på deres konto, og at support desk ikke havde reageret.

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.