Der findes mange forskellige kryptovalutaer, som du kan investere i. Det kan være svært at finde rundt i, og det kan være svært at vide, hvad der er en god investering og hvad der ikke er. Hvis du gerne vil lære mere om de forskellige kryptovalutaer, så kan du læse videre her. Her kan du lære om Bitcoin, Ethereum, Cardano og Dogecoin

Bitcoin

Bitcoin er den første kryptovaluta og er samtidig også den største kryptovaluta på markedet. Selvom Bitcoin har eksisteret længe, så var det især i 2017, hvor den for alvor brød igennem og steg voldsomt på markedet. Siden er flere krytovalutaer kommet til, men Bitcoin sidder stadig med førertrøjen. Bitcoin er en alternativ betalingsløsning, da det er en decentraliseret, digital valuta, der bevæger sig udenom banker og regeringer. På den måde kan man sende penge globalt uden høje omkostninger og høje ventetider. Efter Bitcoin er flere kryptovalutaer kommet til markedet. Bitcoin er dog fortsat stadig den største.

Ethereum

En af de kryptovaluater, der er kommet godt efter Bitcoin, er Ethereum. Ethereum er nemlig den andenstørste kryptovaluta på markedet. Udover at være en kryptovaluta ligesom Bitcoin, hvor man kan lave transaktioner på tværs af lande udenom banker osv., så er Ethereum også en platform hvorpå andre kan lave nye kryptovalutaer. Det vil sige, at gennem Ethereum kan man skabe sin egen kryptovaluta, og det er endda meget nemt. Derfor er der mange kryptovalutaer, der er blevet skabt gennem Ethereum – der er i hvert fald over 3000 skabt på denne måde. Det har gjort Ethereum voldsomt populær.

Cardano

Cardano er den tredje platform, der er værd at holde øje med og investere i. Cardano er nemlig en platform, der har til mål at skabe et godt samarbejde, og gerne vil sikre lighed og retfærdighed mellem alle der er aktive på platformen. Cardano er navnet på platformen, hvor ADA er navnet på kryptovalutaen. Cardano blev skabt i 2017 og har haft til mål at skabe den bedste kryptovaluta. Derudover er ønsket også at skabe større skalerbarhed en tidligere muligt. Du kan læse meget mere om Cardano her. 

Dogecoin

Sidst, men ikke mindst er Dogecoin. Dogecoin har overrasket mange – og ikke mindst selve skaberen af kryptovalutaen. Den blev nemlig først lavet som en joke, der så sidenhen er blevet voldsomt populær efter den gik viralt. Dogecoin er nemlig lavet efter det berømte meme, hvilket også er logoet til Dogecoin. En af grundene til, at kryptovalutaen blev så populær, er at Elon Musk sagde, at det var hans yndlings kryptovaluta. Det kan dog være lidt risikabelt at investere i en kryptovaluta ligesom Dogecoin. Det er nemlig en kryptovaluta, hvis succes er baseret på hype. Den kan derfor svinge enormt meget, og kan derfor enten indtjene meget eller du kan risikere at tabe meget. Det er en af grundene til, at det er en spændende kryptovaluta.