LINK TIL BILLEDE: 

Det er ikke mange år siden, at vi aldrig havde hørt om kryptovaluta før. Pludselig blev det et helt koncept, og mange af os hørte først og fremmest om Bitcoins. Hele konceptet med kryptovaluta voksede og er i dag en populær investeringsmetode, som mange kaster sig ud i. I denne artikel vil vi kort prøve at forklare, hvorfor dette er tilfældet! 

Kryptovaluta kort forklaret 

Kryptovaluta er en online valuta, som folk kan handle med – lidt på samme vis som det gøres med valutahandel, som også er kaldet forex trading. Hvis du er interesseret i at læse mere om kryptovaluta, kan du få mere info her. Handel med kryptovaluta foregår udelukkende online og der er ikke en centralbank eller lignende, som forsøger at regulere kurserne, som man normalt ser det ved “normale” aktiehandler. 

Dette betyder også, at kryptovaluta er svært at lave spekulationer om! Kurserne kan være meget uforudsigelige, hvilket også gør hele processen ekstra spændende. Der kan være mange årsager til, at kryptovaluta er populært. Dog er de skiftende kurser formentlig et punkt, som mange er vilde med – idet man pludselig kan være ekstremt heldig, hvilket hurtigt bliver tiltalende for mange. 

Digitalisering og kryptovaluta går hånd i hånd 

Foruden spændingen, er der især ét punkt, som gør, at kryptovaluta er blevet populært over de senere år. Digitalisering er i en rivende udvikling og det ser ikke ud til at stoppe. Da kryptovaluta er en online valuta, som kun kan handles med online i alle henseende, er kryptovaluta afhængig af digitaliseringen. 

Digitaliseringen giver os flere og flere muligheder, og dette lever kryptovalutaen ligeledes højt på. Man kan nu til dags, når man handler med kryptovaluta, hurtigt få et afkast. Årsagen til dette er, at det hele foregår online. Yderligere vil man hurtigt kunne få sit afkast udbetalt, og det er ligeledes tiltalende for investorer. 

Digitaliseringen har også bragt os en masse aktiviteter, som nu vi kan udøve online. Mange af disse platforme, som for eksempel online spil platforme, tillader at man betaler med kryptovalutaer som eksempelvis Bitcoin. 

Anonymisering 

Et sidste punkt, som gør handel med kryptovaluta populært, er anonymiseringen. Man behøver nemlig ikke at bruge sin identitet, når man handler med kryptovaluta. Der kan være flere forskellige årsager til, at dette kan være tiltalende for en investorer. Muligheden for anonymiseringen er der, hvilket er modsat for den “almindelige” aktieinvestering. 

Husk dog, at selvom du handel med kryptovaluta er forholdsvis anonymt, skal du stadig betale skat af dit afkast. På denne vis, er et afkast fra en kryptovaluta investering ikke anderledes end andre investeringer. 

Selvom der uden tvivl er mange årsager til, at handel med kryptovaluta er blevet populært, er årsager som muligheden for anonyme investeringer og muligheden for store afkast bestemt med på listen. Der er heller ingen tvivl om at digitaliseringen og dens udvikling spiller en stor rolle, idet handel med kryptovaluta ikke ville være muligt uden.