“Betalinger er et af de første og mest indlysende anvendelsesområder for krypto, men der er stadig masser af plads til at vokse,” siger Maximiliano Hinz.

Den store kryptobørs Binance har indgået et samarbejde med Mastercard om at lancere et forudbetalt kort til indbyggerne i Argentina.

I en meddelelse fra torsdag sagde Binance, at kortet vil give sine kunder i Argentina mulighed for at bruge Bitcoin (BTC), BNB og andre kryptovalutaer til at foretage køb samt hævning i pengeautomater i fiat, hvor Mastercard accepteres – omkring 90 millioner handlende globalt og online. Argentinske kortholdere kan også tjene op til 8% tilbage i kryptovaluta fra visse køb.

Ved at lancere det som et forudbetalt kreditkort slipper de for at skulle opsætte et automatisk kreditvurdering’s system og hele den risiko der er forbundet med kredit. Omvendt mister de også muligheden for at tjene penge på netop at give brugerne kredit.

Ifølge Binance var indførelsen af kortet – der forventes at være “bredt tilgængeligt i de kommende uger” – en del af virksomhedens bestræbelser på at fremme den globale vedtagelse af krypto. Beboere i Argentina vil være de første i regionen til at få adgang til kortene, men kryptobørsen annoncerede et lignende initiativ for Binance-brugere i Ukraine i april og for det europæiske økonomiske område i 2020.

“Betalinger er et af de første og mest indlysende anvendelsesområder for krypto, men vedtagelsen har stadig meget plads til at vokse,” sagde Maximiliano Hinz, generaldirektør for Binance i Latinamerika. “Ved at bruge Binance-kortet fortsætter købmændene med at modtage fiat, og brugerne betaler i den kryptovaluta, de vælger.”