Hvis du har ledt efter kryptoinvesteringsmuligheder ud over at købe Bitcoin, er du måske stødt på XRP. Det bliver nogle gange omtalt som Ripple, men det er faktisk navnet på det firma, der har skabt det.

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.

Skal du købe XRP?

Du kan investere i XRP, hvis du tror på, at Ripple har potentiale, og at det er sandsynligt, at det vil nå et gunstigt resultat i sin SEC-sag. Husk på, at det er en højrisikoinvestering, selv sammenlignet med andre kryptovalutaer.

Ripple kan vise sig at være yderst nyttig. Internationale pengeoverførsler mellem banker kan være langsomme, dyre og svære at selv at oprette. Ripple løser disse problemer, og det har allerede sikret sig hundredvis af partnerskaber, herunder mange med store finansielle institutioner. Der er også et stort firma bag Ripple, som fokuserer på at fremme det og bringe det fremad.

Hvad er XRP ?

XRP er kryptovalutaen for Ripple, en betalingsteknologi, der blev lanceret i 2012 og havde til formål at gøre internationale pengeoverførsler hurtigere, billigere og nemmere.

I det bedste tilfælde ville Ripple erstatte SWIFT og blive den foretrukne metode til internationale pengeoverførsler. SWIFT’s markedsdominans betyder, at det ikke vil ske foreløbig, men der er flere fordele, som kan hjælpe Ripple med at komme til at rykke ned til SWIFT. Her er de største fordele ved Ripple som betalingsteknologi:

 

 

Hvor køber jeg mine første XRP

Hvis ikke du har handlet før, og du ikke planlægger at handle hver dag, men bare syntes at du bør have nogle XRP i din portefølje, så er et godt sted at starte på eToro. Her kan du nemt komme igang, da du kan overføre penge direkte med dit kreditkort. Det er ikke alle steder hvor du kan overføre pengene direkte, og nogle steder kan du kun overføre via bankoverførsler. Normalt så bliver pengene fra en bankoverførsel ikke registreret med det samme, så der kan nemt gå en dag eller to før de er hos din foretrukne Bitcoin børs.

Du skal være opmærksom på, at stort set alle børser idag vil bede om foto identifikation om hvem du er. Det kan være pas, kørekort eller lignende. Det er på grund af de nye hvidvaskningsregler, så du slipper ikke for den part hvis du skal bruge dit kreditkort til at overføre penge.

Fordelen ved at bruge eToro er, at det er nemt at komme igang, til gengæld er der også nogle ret store gebyrer forbundet med at handle. Så hvis du planlægger at lave mange og store handler, så er det ikke eToro du skal bruge. Desuden kan du kun handle Litecoin, Bitcoin og Ethereum på eToro.

Hvis du vil trade meget, og flere gange om dagen, eller måske bare trade andre  valutaer end Bitcoins, så er et af de bedste steder Binance.

Her finder du ikke mindre end over 300 forskellige kryptovalutaer, og deres handelsomkostninger er helt i bund. Til gengæld er deres eneste valuta som du kan handle med – Bitcoins. Det vil sige, du kan ikke overføre penge via dit kreditkort, eller via den bank. Du kan kun overføre hvis du allerede har en sum i Bitcoins. Det vil sige, at det er en børs der udelukkende handler med kryptovaluta. Intet andet. Det er de så til gengæld også specialister i.

 

Hvordan bruges XRP?

XRP er en ny kryptovaluta, der bliver omtalt som betalingsvaluta. For eksempel accepterer PayPal og MasterCard betalinger foretaget med XRP. Indrømmet, du kan ikke bruge det mange steder uden at opgradere butikskortlæsere til 2022’erne. I stedet kan du allerede i mange netbutikker internationalt betale for dine køb med XRP, dog ikke i Danmark endnu.

Men XRP er ikke bare en betalingsvaluta, men meget mere. Som et resultat, kan kryptovalutaer alene ikke sammenlignes med almindelige valutaer, da de har et meget bredere anvendelsesområde. Her er nogle måder at bruge XRP som en ikke-betalingsvaluta:

 

Anonymt overførselsværktøj

XRP blokkæde er designet til fuldt ud at beskytte privatlivets fred for alle, der bruger det. Anonymitet er derfor garanteret, hvis du overfører penge med XRP. Det er derfor, XRP giver dig mulighed for at overfører kryptovalutaer, for eksempel uden at nogen ved, hvem du handler med. For eksempel er valutavekslinger med XRP betydeligt billigere og hurtigere end traditionelle ruter, på grund af det faktum, at blokkæder er decentrale databaser uden at kontrollere centralregering eller regulering.

 

Køb XRP – er det dét værd?

Hvis du endnu ikke er overbevist om XRP vækstpotentiale som investering, tror jeg ikke, at noget kan ændre din mening. Når alt kommer til alt, er det helt op til dig, om du tror på at Bitcoin er en god investering. Men lad os gennemgå et par grunde til, hvorfor det er værd at investere i det eller ej:

Men det er godt at huske, at XRP ikke er den eneste kryptovaluta, der skal tages i betragtning. Efterhånden som Bitcoin stiger, vil den trække andre kryptovatlutaer op, og blandt disse krypter vil der være spillere med lige så meget vækstpotentiale som Bitcoin. Hvis du skal investere i din kryptovaluta, er det den generelle regel, der gælder, lad være med at lægge alle dine æg i samme kurv.

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.