Celsius er primært en decentraliseret finansieringsplatform (DeFi) med fokus på kryptoudlån, lån og indtjening. Det er også en kryptovaluta-app, der gør det muligt at købe 10 specifikke kryptoer, der kan konverteres til mere end 30 andre e-valutaer. Celsius er ikke for daytradere, men er ideel til begyndere og alle, der er interesseret i passiv indkomst. Amerikanske indbyggere har lov til at registrere sig på platformen; fra juli 2021 kan nye brugere i New York og Washington State dog ikke købe aktiver via appen. Se vores fulde anmeldelse af Celsius for at se, om den opfylder dine behov.

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.

Denne kryptovalutaudveksling passer godt til: Begyndere, der ikke er så interesserede i kryptohandel, men som ønsker at tjene en passiv indkomst gennem dens udlåns- og rentetjenester. Dens unikke CelPay-funktion giver medlemmerne mulighed for at sende og modtage betalinger direkte fra appen. For brugere, der ønsker at konvertere deres digitale penge direkte til Celsius’ native token, kaldet CEL, tjener de rabatter på lån og højere afkast, når de låner.


Sådan fungerer Celsius

Celsius-wallet-appen er ligetil og ret nem at bruge. På hjemmesiden hævdes det, at den fungerer i mere end 150 lande, men det er værd at undersøge, om dit land giver fuld støtte til Celsius-funktionerne. 

Beboere i USA skal indsende et socialsikringsnummer og et identitetsfoto for at overholde Celsius’ KYC-krav (KYC = Kend din kunde). Når din identitet er valideret, skal du indbetale penge på din konto. Dette kan gøres med en ACH-overførsel (Automated Clearing House) fra din bank ved hjælp af almindelige penge. Eller du kan direkte købe et vilkårligt antal af de 10 understøttede kryptovalutaer til direkte indbetaling fra to af Celsius’ partnerhandelsbørser.

Da Celsius ikke har sin egen handelsbørs, har den et meget grundlæggende instrumentbræt til at overvåge udbetalinger, indskud og indtjening. Det er det hele. Du kan begynde at tjene renter med det samme, med rentebetalinger, der indbetales direkte til din konto hver mandag. Appen har en række andre finansielle løsninger som f.eks. kryptobaserede lån, udbetalinger uden gebyr og direkte betalinger til familie og venner.

Hvis du er på udkig efter et problemfrit lån, så har Celsius det. Du skal blot vælge dit lånebeløb, den ønskede rentesats og betalingsplan – og det er det hele. Ingen kreditgodkendelse, afslutningsgebyrer eller baggrundstjek. Lånet er bakket op af dine kryptoaktiver i depot. En god funktion er, at dine mønter forbliver i din tegnebog og fortsætter med at tjene penge, selv mens du betaler lånet tilbage. Du behøver ikke at likvidere noget aktiv, og du fortsætter stadig med at optjene – virkelig et sjældent win-win-bankscenarie.

Krypto på Celsius

Celsius har begrænsede muligheder, når det kommer til at foretage kryptoindbetalinger til sin wallet-app. Den har ikke sin egen handelsbørs, hvilket er en alvorlig ulempe. I stedet kan brugerne kun foretage kryptokøb i appen ved hjælp af Wyre eller Coinify.

Når en mønt eller token er deponeret, kan den konverteres til forskellige kryptovalutaer, herunder dem i tabellen nedenfor. De lagrede mønter kan derefter begynde at tjene renter. Satserne nedenfor ændres hver uge, men disse var aktuelle i den første uge af september 2021.

                   Fordele

  • Robuste DeFi-tjenester
  • Fordele ved at bruge dens native CEL-token
  • CelPay er et brugervenligt pengeoverførselssystem
  • Har 30 millioner dollars i forsikring for aktiver gemt i Celsius wallet-appen
  • Beboere fra 150 lande kan handle via desktop-, iOS- eller Android-apps
  • Ingen gebyrer for minimumssaldi, låneoprettelse eller overførsler

                 Ulemper

  • Meget centraliseret kontrol
  • Kun en håndfuld mønter og tokens til rådighed for køb
  • Har ikke sin egen kryptobørs — meget begrænset handel via tredjepartsleverandører

Alternativer at overveje

For et stort udvalg af kryptovalutaer: Binance er i øjeblikket den største platform for kryptovalutaer globalt set. Dens brugere har adgang til mere end 280 valutaer. Disse omfatter Bitcoin, stablecoins, altcoins og 10 forskellige decentrale finans (DeFi)-tokens. Binance.US-brugere i USA har adgang til mere end 50 mønter.

Stor fuld service mulighed for nye investorer: Robinhood er en af de få kryptovalutabørser, der tilbyder transaktioner uden gebyr, i lighed med Celsius. Robinhood tilbyder dog også muligheden for at handle delbeløb af kryptovalutaer og andre investeringsmuligheder – en fantastisk, lavrisikomæssig måde for begyndere at få fødderne våde på. Den har en app af høj kvalitet, der giver mulighed for handel med fuld funktionalitet på farten.

Hvad kunne forbedres?

Tiltrækningen ved kryptovalutaer — og DeFi i særdeleshed — er den decentrale karakter af de forskellige projekter. Mens Celsius praler sig selv som en “demokratiseret, defi-platform”, er dens brugsbetingelser overraskende autoritære. Se denne passage (min understregning):

“Vi har ret til at suspendere, indefryse eller lukke din Celsius-konto når som helst af en hvilken som helst grund uden forudgående varsel, herunder ved at blokere din adgang til kontoen eller tjenesterne.”

Investering i kryptoaktiver er ureguleret i visse EU-lande og Storbritannien. Du har ingen EU investor garanti. Din kapital er udsat for risici.